Kořeněná drůbeží játra s rýží
45 min.
Ingredience
- 1hrnekRýže loupaná
- 2kusyHřebíček
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 300gramůJátra drůbeží
- 1kusŠalvěj čerstvá
- 1kusLibeček
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžičkaNakládaný zelený pepř
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
587 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
11 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 mg
Postup přípravy
- 1Rýži podusíme spolu s hřebíčky v dvojnásobném množství vody doměkka.
- 2Omytý libeček povaříme asi v 1/2 l vody.
- 3Očištěná játra nakrájíme na kousky, okořeníme lístky šalvěje a osmažíme v oleji. Zalijeme vývarem z libečku, posypeme rozdrceným zeleným pepřem a dusíme doměkka.
- 4Dušenou rýži upravíme na talíře, játra osolíme a podáváme se šťávou na rýži.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.