Kořeněná kokosová rýže s mořským ďasem a hráškem

90 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
20 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V jedné vrstvě rozložíme do zapékací misky kousky mořského ďasa a důkladně pokapeme kořenící pastou, kterou připravíme tak, že nahrubo rozmixujeme citronovou šťávu, olivový olej, listy máty, česnek, šafrán a drcenou čerstvou i sušenou čili papričku. Zapékací misku přikryjeme potravinářskou folií a v lednici necháme 20 minut marinovat.
  • 2
    Potom postupně opékáme kousky ryby v hrnci na silném ohni 3-4 minuty ze všech stran dozlatova a udržujeme je teplé.
  • 3
    Do stejného hrnce přidáme zbylou marinádu a cibuli a na mírném ohni mícháme 5 minut, aby cibule změkla. Potom vmícháme rýži, promícháme, aby se rýže obalila marinádou, přidáme kokosové mléko, rajčata, přiklopíme a 15 minut dusíme. Vmícháme hrášek, sůl, pepř, na rýži rozložíme kousky ryby, přikryjeme alobalem a na velmi slabém ohni zahříváme 5 minut.
  • 4
    Rozdělíme na talíře a nazdobené kolečky citronu a koriandrem servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.