Kořeněná kokosová rýže s mořským ďasem a hráškem
90 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- 1kusCibule
- 1kusChilli paprička
- 1kusChilli paprička sušená
- 4lžíceOlej olivový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 230gramůRýže loupaná
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 200mililitrůMléko kokosové
- 120gramůHrášek
- 3lžíceMáta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 380gramůMořský ďas
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaŠafrán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
20 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V jedné vrstvě rozložíme do zapékací misky kousky mořského ďasa a důkladně pokapeme kořenící pastou, kterou připravíme tak, že nahrubo rozmixujeme citronovou šťávu, olivový olej, listy máty, česnek, šafrán a drcenou čerstvou i sušenou čili papričku. Zapékací misku přikryjeme potravinářskou folií a v lednici necháme 20 minut marinovat.
- 2Potom postupně opékáme kousky ryby v hrnci na silném ohni 3-4 minuty ze všech stran dozlatova a udržujeme je teplé.
- 3Do stejného hrnce přidáme zbylou marinádu a cibuli a na mírném ohni mícháme 5 minut, aby cibule změkla. Potom vmícháme rýži, promícháme, aby se rýže obalila marinádou, přidáme kokosové mléko, rajčata, přiklopíme a 15 minut dusíme. Vmícháme hrášek, sůl, pepř, na rýži rozložíme kousky ryby, přikryjeme alobalem a na velmi slabém ohni zahříváme 5 minut.
- 4Rozdělíme na talíře a nazdobené kolečky citronu a koriandrem servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.