Kořeněná kýta pečená na pivu
198 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyVepřová kýta
- 100mililitrůOcet kvasný lihový
- 2litryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 4kusyHřebíček
- 5kusůNové koření celé
- 7kusůPepř černý celý
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 1kusTymián čerstvý
- 2lžíceMouka polohrubá
- 2špetkyPepř černý mletý
- 60mililitrůVoda pitná
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
729 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
45 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme marinádu z půl litru piva, octa, koření a bylinek. Do marinády naložíme maso a pod přikrytím necháme v chladničce přes noc marinovat. Poté maso na másle s olejem osmažíme ze všech stran.
- 2Osmažené maso vložíme do zapékací mísy, přelijeme marinádou, zbylým pivem a pod poklicí dusíme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba tři hodiny.
- 3Měkké maso vyjmeme, šťávu přecedíme do kastrolu, zahustíme moukou, kterou jsme rozšlehali ve vodě, a dobře provaříme. Maso necháme zchladnout, nakrájíme na plátky a v omáčce necháme prohřát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.