Kořeněná kýta pečená na pivu

198 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
729 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
45 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme marinádu z půl litru piva, octa, koření a bylinek. Do marinády naložíme maso a pod přikrytím necháme v chladničce přes noc marinovat. Poté maso na másle s olejem osmažíme ze všech stran.
  • 2
    Osmažené maso vložíme do zapékací mísy, přelijeme marinádou, zbylým pivem a pod poklicí dusíme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba tři hodiny.
  • 3
    Měkké maso vyjmeme, šťávu přecedíme do kastrolu, zahustíme moukou, kterou jsme rozšlehali ve vodě, a dobře provaříme. Maso necháme zchladnout, nakrájíme na plátky a v omáčce necháme prohřát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.