Kořeněná nadívaná kachna
70 min.
Ingredience
- Horké koření [39441]
- 1,5lžičkyHřebíček
- 3lžičkyChilli koření mleté
- 3lžičkyKardamom
- 3lžičkyKmín celý
- 6lžičekKoriandr celý
- 0,75lžičkaMuškátový oříšek
- 1,5lžičkySkořice celá
- 2kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
- 2kusyFeferony
- 150mililitrůMléko plnotučné
- 150gramůBrambory
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 0,25kusVeka
- 1200gramůKachna mražená
- 2decilitryVoda pitná
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaGaram masala
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
838 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
73 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli, feferony i kachní vnitřnosti rozemeleme, veku namočíme v mléce, vše smícháme se zázvorem, horkým kořením a nastrouhanými vařenými brambory. Ochutíme solí a důkladně promícháme.
- 2Směsí naplníme očištěnou kachnu a zašijeme. Česnek utřeme se solí a pepřem, maso ochucenou solí potřeme. Vložíme do pekáčku, mírně podlijeme a dusíme do poloměkka. Poté znovu podlijeme a ve vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Mezitím průběžně poléváme šťávou.
- 3Horké koření [39441]:
- 4koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.