Kořeněná nadívaná kachna

70 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
838 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
73 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli, feferony i kachní vnitřnosti rozemeleme, veku namočíme v mléce, vše smícháme se zázvorem, horkým kořením a nastrouhanými vařenými brambory. Ochutíme solí a důkladně promícháme.
  • 2
    Směsí naplníme očištěnou kachnu a zašijeme. Česnek utřeme se solí a pepřem, maso ochucenou solí potřeme. Vložíme do pekáčku, mírně podlijeme a dusíme do poloměkka. Poté znovu podlijeme a ve vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Mezitím průběžně poléváme šťávou.
  • 3
    Horké koření [39441]:
  • 4
    koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.