Kořeněná paella s kuřetem

60 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
784 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
29 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí stehna nejprve zbavíme kůže a rozřízneme je na dvě poloviny.
  • 2
    Papriky zbavené semínek a rajčata nakrájíme na větší kousky. Česnek a cibuli nasekáme nadrobno.
  • 3
    V pánvi rozpálíme olej a maso z obou stran dohněda orestujeme. Poté přidáme cibuli a česnek a krátce osmahneme. Přidáme rajčata, papriky a růžičky květáku. Promícháme a dochutíme solí a pepřem.
  • 4
    Rýži dobře promícháme s kuřecí směsí, ochutíme šafránem a čili kořením. Na závěr vmícháme kuřecí vývar, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme bez pokličky asi 30minut, dokud se nevyvaří většina šťávy. Potom ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.