Kořeněná rybí polévka
42 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1kilogramBrambory
- 2kusyPórek
- 5lžicOlej olivový
- 1250mililitrůVývar rybí
- 1kusBobkový list
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyPetržel - nať
- 2kusyEstragon
- 10gramůSůl
- 800gramůFilé z aljašské tresky
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaTymián sušený
- 0,5kusCitrony
- 0,25litrVíno bílé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
8 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Filé z ryby nakrájíme na větší kousky, osolíme a zakapeme citrónovou šťávou. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nasekáme a česnek prolisujeme. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka.
- 2V hrnci rozpálíme olej a cibuli na něm podusíme, přidáme pórek a česnek, vše krátce podusíme. Vložíme brambory, přilijeme víno, vývar a pomalu vaříme asi 15 minut.
- 3Přidáme kousky ryby, bobkový list, sůl, pepř, tymián a necháme prohřát 8–10 minut, podle druhu ryby.
- 4Do polévky přidáme nasekanou petrželku, lístky estragonu a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.