Kořeněná vepřová kýta pečená v alobalu
90 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 400gramůVepřová kýta
- 2hrstiKopřiva
- 4lžíceOlej rostlinný
- 200mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPórek
- 1lžičkaKari koření
- 1špetkaChilli koření mleté
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
22 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na kousky a přidáme oloupanou, nahrubo nasekanou cibuli, omyté, nasekané kopřivy, očištěný, na kolečka nakrájený pórek a nasekaný česnek. Promícháme, osolíme, okořeníme a zalijeme pivem a olejem. Znovu promícháme a necháme odležet.
- 2Připravenou masovou směs zabalíme do alobalu a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 1 hodinu.
- 3Podáváme s opečenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.