Kořeněné brambory nakyselo
40 min.
Ingredience
- Jíška
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- Kořeněný odvar
- Vařené brambory
- 800gramůBrambory
- 8decilitrůVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaKmín celý
- 1kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
191 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V malém rendlíku si přivedeme k varu 1–1,5 dl vody. Dáme do ní špetku sušeného tymiánu, 2 hřebíčky, 5 kusů nového koření, 0,5 lžičky celého pepře, bobkový list a 1–2 lžičky octa. Koření pomalu vaříme asi 5–10 minut pod pokličkou. Potom koření scedíme a odvar si odložíme.
- 2Oloupané a omyté brambory dáme do hrnce s 8 dl vody. Přidáme podle chuti až 2 lžičky soli, kmín a očištěnou celou cibuli, kterou pokrájíme na plátky. Přidáme odvar z koření a brambory vaříme doměkka přibližně 20 minut.
- 3Mezitím si v pánvi rozpustíme máslo, přisypeme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou přimícháme přibližně v polovině vaření do brambor. Uvařené brambory podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.