Kořeněné celerové plátky
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusCeler bulvový
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaKari koření
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceHořčice plnotučná
- 4stroužkyČesnek
- 1šálekKečup
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
131 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěný celer nakrájíme na plátky a uvaříme v osolené a okyselené vodě téměř doměkka.
- 2Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přisypeme kari koření a osmahneme. Přidáme povařený celer, opepříme, ochutíme hořčicí a kečupem a dusíme doměkka.
- 3Nakonec do pokrmu přidáme prolisovaný česnek.
- 4Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.