Kořeněné jehněčí kotlety pečené s bramborami
90 min.

Ingredience
- 250mililitrůVoda pitná
- 50gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůJehněčí kotlety
- 20gramůOlej rostlinný
- 300gramůBrambory
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaTymián sušený
- 1kusBobkový list
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kostkaBujón hovězí
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
23 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi na rozpáleném oleji orestujeme kotlety z obou stran, až zezlátnou. Poté je přeložíme na mísu a do pánve dáme plátky brambor a plátky cibule. Zeleninu orestujeme a okořeníme solí a pepřem.
- 2V 250 ml vody uvaříme kostku hovězího bujónu.
- 3Lehce vymažeme ohnivzdornou mísu, na dno dáme polovinu brambor s cibulí, na ně položíme kotlety, které okořeníme tymiánem, utřeným česnekem, bobkovým listem a posekanou petrželovou natí. Kotlety překryjeme druhou polovinou brambor. Vše přelijeme hovězím vývarem. Mísu přiklopíme, vložíme do trouby předehřáté na 190°C a pečeme zhruba čtyřicet minut.
- 4Kotlety můžeme servírovat v míse, v níž se pekly.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.