Kořeněné jehněčí kotlety pečené s bramborami

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
23 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi na rozpáleném oleji orestujeme kotlety z obou stran, až zezlátnou. Poté je přeložíme na mísu a do pánve dáme plátky brambor a plátky cibule. Zeleninu orestujeme a okořeníme solí a pepřem.
  • 2
    V 250 ml vody uvaříme kostku hovězího bujónu.
  • 3
    Lehce vymažeme ohnivzdornou mísu, na dno dáme polovinu brambor s cibulí, na ně položíme kotlety, které okořeníme tymiánem, utřeným česnekem, bobkovým listem a posekanou petrželovou natí. Kotlety překryjeme druhou polovinou brambor. Vše přelijeme hovězím vývarem. Mísu přiklopíme, vložíme do trouby předehřáté na 190°C a pečeme zhruba čtyřicet minut.
  • 4
    Kotlety můžeme servírovat v míse, v níž se pekly.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.