Kořeněné masové kuličky
50 min.

Ingredience
- 1kilogramHovězí maso mleté
- 1kusCibule
- 1kusVejce slepičí
- 90gramůStrouhanka
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 2lžícePaprika mletá sladká
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 100mililitrůOlej olivový
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCibulka jarní
- 12gramůČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
27 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nastrouháme cibuli, nameleme maso, nasekáme čerstvý koriandr, přidáme 2 utřené stroužky česneku, 1 rozšlehané vejce, strouhanku, protlak, sladkou papriku, nasekaný koriandr, sůl, pepř a smícháme.
- 2Tvarujeme kuličky a po všech stranách smažíme na pánvi v rozpáleném olivovém oleji, až zhnědnou a jsou dobře propečené.
- 3Podáváme teplé se sezamovou omáčkou a zdobíme nasekanou petrželovou natí, na tenké nudličky nakrájenou mrkví a jarní cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.