Kořeněné mleté maso s fazolemi
140 min.
Ingredience
- 800gramůMaso mleté - mix
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 1lžičkaOregano sušené
- 1lžičkaKari koření
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 500mililitrůVoda pitná
- 2lžíceCitronová šťáva
- 4kusyRajčata
- 250gramůFazole červené sterilované
- 2lžíceOlej rostlinný
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
41 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, rajčata spaříme, oloupeme, vykrájíme semena a nakrájíme na kousky, naložené fazole slijeme. V silnostěnném rendlíku na oleji zprudka smažíme mleté maso za občasného míchání asi 8 minut, až maso zhnědne. Poté plamen zmírníme, do masa vmícháme cibuli, česnek, sůl, pepř, kari koření, chilli koření, oregano, mouku a řádně promícháme. Do směsi vlijeme horkou vodu, citronovou šťávu, zamícháme a pod poklicí dusíme 1,5 hodiny. Směs občas promícháme. Poté vmícháme rajčata, po 20 minutách dušení vmícháme fazole a dusíme ještě 10 minut. Hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.