Kořeněné mleté maso s fazolemi

140 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
41 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, rajčata spaříme, oloupeme, vykrájíme semena a nakrájíme na kousky, naložené fazole slijeme. V silnostěnném rendlíku na oleji zprudka smažíme mleté maso za občasného míchání asi 8 minut, až maso zhnědne. Poté plamen zmírníme, do masa vmícháme cibuli, česnek, sůl, pepř, kari koření, chilli koření, oregano, mouku a řádně promícháme. Do směsi vlijeme horkou vodu, citronovou šťávu, zamícháme a pod poklicí dusíme 1,5 hodiny. Směs občas promícháme. Poté vmícháme rajčata, po 20 minutách dušení vmícháme fazole a dusíme ještě 10 minut. Hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.