Kořeněné rybí kuličky
60 min.

Ingredience
- 500gramůFilé rybí
- 6kusůBrambory
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaChilli paprička
- 1lžičkaGaram masala
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMouka hrachová
- 2špetkySůl
- 1hrnekStrouhanka
- 3lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- Horké koření [39441]
- 1lžičkaHřebíček
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 2lžičkyKardamom
- 2lžičkyKmín celý
- 4lžičkyKoriandr celý
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSkořice celá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
11 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Filé uvaříme v osolené vodě a rozemeleme. Jednu cibuli i česnek rovněž umeleme, druhou cibuli rozkrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji osmahneme do zlatova. Přidáme umletou cibuli s česnekem a krátce orestujeme. Nakonec přidáme rybí maso, koření, sůl, důkladně promícháme a necháme cca 5 minut odpočinout.
- 2Brambory mezitím uvaříme, nastrouháme, smícháme s jedním vejcem, hrachovou moukou i solí a vytvoříme menší placky. Na každou položíme kousek rybí směsi a zabalíme do kuličky. Druhé vejce rozšleháme, kuličky v něm namočíme, obalíme ve strouhance a na rozpáleném oleji smažíme do hněda.
- 3Horké koření [39441]:
- 4koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.