Kořeněné zeleninové kari
50 min.
Ingredience
- 200gramůBrambory
- 200gramůRajčata
- 150gramůZeleninová směs jarní - mražená
- 1kusCibule
- 4stroužkyČesnek
- 2kusyFeferony
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaKari koření
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 0,25lžičkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaGaram masala
- Horké koření [39441]
- 1lžičkaHřebíček
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 2lžičkyKardamom
- 2lžičkyKmín celý
- 4lžičkyKoriandr celý
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSkořice celá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
18 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme a společně s utřeným česnekem osmahneme na rozpáleném másle. Přidáme všechno koření, nakrájené brambory a osolíme. Orestujeme, vmícháme nasekané feferony, nakrájená rajčata a zeleninovou směs. Zakryjeme a zvolna dusíme doměkka. V průběhu dušení dle potřeby podlejeme. Horké koření [39441]: Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.