Kořeněný paprikový pilaf
60 min.
Ingredience
- Horké koření [39441]
- 1lžičkaHřebíček
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 2lžičkyKardamom
- 2lžičkyKmín celý
- 4lžičkyKoriandr celý
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSkořice celá
- Papriky
- 4kusyPaprika červená
- 150gramůHrášek
- 100gramůBrambory
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
- 0,25lžičkaZázvor mletý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaKari koření
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 0,5lžičkaGaram masala
- Rýže
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
862 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
44 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
10 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nasekáme, na rozpáleném másle osmahneme do zlatova. Přidáme nastrouhané vařené brambory, hrášek, ochutíme kořením i solí a dusíme, až hrášek změkne. Důkladně promícháme, směsí naplníme spařené očištěné papriky. Vršky uzavřeme a zajistíme párátky.
- 2Druhou cibulku nasekáme a orestujeme na másle, přidáme propláchnutou rýži, po chvíli podlijeme osolenou vodou a mírně podusíme. Následně na rýži položíme papriky, zakryjeme a v rozehřáté troubě dusíme do měkka.
- 3Horké koření [39441]:
- 4koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.