Koroptev na cibuli s koňakem
70 min.
Ingredience
- 600gramůKoroptev
- 70gramůAnglická slanina
- 50gramůMáslo čerstvé
- 5gramůJíška instantní
- 150gramůJátra husí
- 3gramyTymián čerstvý
- 400gramůBrambory vařené
- 100gramůSlanina vepřová
- 3gramyPepř černý mletý
- 200gramůCibule sterilovaná
- 50gramůStrouhanka
- 10gramůPetržel - nať
- 100gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 50gramůKarotka
- 1kusBobkový list
- 15gramůSůl
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 200mililitrůVíno červené
- 100mililitrůKoňak Armaňak
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
860 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
35 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Husí játra se slaninou umeleme na masovém strojku, smícháme se strouhankou a směsí naplníme omytou koroptev. Cibuli nakrájíme nadrobno, karotku na kolečka, anglickou slaninu na slabé plátky.
- 2V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, karotku, tymián, petrželku, prolisovaný česnek, bobkový list a na másle krátce orestujeme. Na zeleninu položíme koroptev, osolíme, opepříme, obložíme plátky anglické slaniny, podlijeme vývarem a pečeme doměkka. Koroptev vyjmeme, do pekáčku nalijeme červené burgundské víno, koňak, přisypeme jíšku a podusíme, dokud se šťáva z poloviny nevyvaří. Hustotu šťávy upravujeme vývarem.
- 3Koroptev s nádivkou naporcujeme, rozdělíme na talíře, doplníme vařenými bramborami, obložíme nakládanými cibulkami a přelijeme šťávou z pekáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.