Koroptev na slanině s rajčaty
65 min.
Ingredience
- 1000gramůKoroptev
- 40gramůSlanina vepřová
- 40gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCibule
- 250gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 100gramůOlivy černé
- 2stroužkyČesnek
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 40gramůPetržel - nať
- 100mililitrůVoda pitná
- 30gramůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
25 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Slaninu pokrájíme na klínky, těmi prošpikujeme očištěnou a vykuchanou koroptev. Osolíme, opepříme, do koroptve vložíme kousek másla a osmažíme ji ze všech stran na oleji. Cibuli oloupeme, rozkrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, rajčata scedíme, petrželku posekáme nadrobno. Ke koroptvi přisypeme cibuli, osmahneme. Přidáme rajčata, česnek, petrželku, olivy bez pecek a dusíme do měkka. V případě potřeby podléváme vodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.