Kotlety v bylinkové strouhance
35 min.
Ingredience
- 40gramůStrouhanka
- 10gramůPetržel - nať
- 30gramůMáslo čerstvé
- 20gramůSýr Parmezán
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 800gramůVepřové kotlety
- 40mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
36 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
417 mg
Cukr
496 mg
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, osolíme, opepříme. Petržel nasekáme na jemné kousky a smícháme se strouhankou. Sýr nastrouháme. Česnek oloupeme a utřeme. Sýr s česnekem přimícháme ke strouhance.
- 2Olej rozpálíme a maso zprudka krátce osmahneme. Poté vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a necháme péct 13 minut při 190 °C. Poté posypeme silnější vrstvou bylinkové strouhanky a necháme péct ještě 8 minut při 200 °C. Během pečení hlídáme, aby se strouhanka nepřipálila.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.