Kozí roláda se špenátem
105 min.
Ingredience
- 600gramůKůzlečí maso
- 50gramůKopřiva
- 2kusyŽemle tuková
- 150gramůJátra kůzlečí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůHouby čerstvé
- 2kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
- 300gramůŠpenát listový čerstvý
- 1kusŠalotka
- 50mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
492 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
21 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Žemli nakrájíme na plátky a dáme sušit na několik minut do trouby, dokud není tvrdá. Mezitím nakrájíme na kousíčky cibuli a houby, které lehce opečeme na pánvi. Poté je smícháme s žemlí z trouby.
- 2Na pánvi orestujeme játra a nakrájíme je na kostičky. Přidáme k nim nasekanou kopřivu, sůl a pepř.
- 3Bílky ušleháme na sníh a smícháme je s žloutky, játrovou směsí a houbovou směsí. Z masa vytvoříme roládu a vyplníme ji připravenou nádivkou. Zabalíme ji do alobalu a dáme do pekáče. K masu přidáme na kousky nakrájenou cibuli, 3 stroužky česneku a rozmarýn. Podlijeme vodou a pečeme 60 minut při teplotě 160°C.
- 4Mezitím připravíme špenát. Na pánvi lehce opečeme na kousky nakrájenou šalotku a prolisovaný česnek. Špenát tři minuty povaříme ve vodě a poté přidáme na pánev k česneku s šalotkou. Osolíme, opepříme, zalijeme smetanou a povaříme, dokud špenát trochu nezhoustne.
- 5Po hodině pečení vyndáme z alobalu a vrátíme do trouby. Pečeme dozlatova cca dalších 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.