Kozí roláda se špenátem

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
492 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
21 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žemli nakrájíme na plátky a dáme sušit na několik minut do trouby, dokud není tvrdá. Mezitím nakrájíme na kousíčky cibuli a houby, které lehce opečeme na pánvi. Poté je smícháme s žemlí z trouby.
  • 2
    Na pánvi orestujeme játra a nakrájíme je na kostičky. Přidáme k nim nasekanou kopřivu, sůl a pepř.
  • 3
    Bílky ušleháme na sníh a smícháme je s žloutky, játrovou směsí a houbovou směsí. Z masa vytvoříme roládu a vyplníme ji připravenou nádivkou. Zabalíme ji do alobalu a dáme do pekáče. K masu přidáme na kousky nakrájenou cibuli, 3 stroužky česneku a rozmarýn. Podlijeme vodou a pečeme 60 minut při teplotě 160°C.
  • 4
    Mezitím připravíme špenát. Na pánvi lehce opečeme na kousky nakrájenou šalotku a prolisovaný česnek. Špenát tři minuty povaříme ve vodě a poté přidáme na pánev k česneku s šalotkou. Osolíme, opepříme, zalijeme smetanou a povaříme, dokud špenát trochu nezhoustne.
  • 5
    Po hodině pečení vyndáme z alobalu a vrátíme do trouby. Pečeme dozlatova cca dalších 15 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.