Kozí sýr v uzeném boku na marinované zelenině
30 min.
Ingredience
- 80gramůRajčata
- 80gramůŠalotka
- 1lžíceMed pampeliškový
- 1lžíceBalsamico ocet
- 100gramůArtyčoky
- 40gramůKapary sterilované
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 240gramůSýr kozí
- 100gramůVepřový bok uzený
- 80gramůPaprikové lusky čerstvé
- 1kusCitrony
- 4stroužkyČesnek
- 1špetkaSůl
- 1hrstOlivy černé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
7 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Uzený bok nakrájíme na tenké plátky. Z kozího sýra vyválíme asi 30gramové oválky a ty zabalíme do uzeného boku.
- 2Připravíme marinádu z olivového oleje, balzamika, citronové šťávy a dochutíme bylinkami. Zeleninu prudce osmahneme na olivovém oleji a naložíme do marinády. Marinujeme asi hodinu. Potom přidáme kapary, olivy a artyčoky.
- 3Zabalený sýr pokládáme na salát z marinované zeleniny a dozdobíme čerstvými bylinkami. Lehce pokapeme medem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.