Krabí suflé
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 30gramůStrouhanka
- 6lžicMáslo čerstvé
- 2lžičkyHořčice Dijonská
- 50gramůSýr Gruyére
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 230gramůKrabí maso mražené
- 1špetkaPepř cayenský
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 230mililitrůMléko polotučné
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1stroužekČesnek
- 2lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
37 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci s rozpuštěným máslem za občasného míchání na mírném ohni opékáme 8 minut cibuli, dokud nezměkne. Přidáme česnek a ještě minutu zahříváme. Vmícháme práškovou hořčici, za stálého míchání další minutu zahříváme, postupně vmícháme mléko. Trochu zesílíme oheň, pomalu za stálého míchání přivedeme k varu, povaříme 2 minuty, následně odstavíme, vmícháme sýr a necháme trochu vystydnout.
- 2Do vychladlé omáčky všleháme žloutky, přidáme krabí maso, pažitku, cayenský pepř, sůl a pepř podle chuti.
- 3Máslem důkladně vytřeme a strouhankou vysypeme formu na suflé nebo zapékací misku o objemu 1,5 litru. V misce ušleháme pevný sníh z bílků a postupně jej zapracováváme do omáčky s krabím masem. Touto hmotou naplníme připravenou formu na suflé nebo zapékací misku, pečeme 25 minut v troubě předehřáté na 200°C, aby suflé nabylo na objemu a na povrchu zezlátlo.
- 4Rozdělíme na talíře a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.