Krajanka - hustá zeleninová polévka s hříbky

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
12 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve očistíme a omyjeme všechnu zeleninu: brambory, mrkev, celer, pastinák, kapustu, pórek, šalotku a česnek. Kořenovou zeleninu s brambory pokrájíme na kostičky, pórek s kapustou a tenké nudličky, česnek prolisujeme a šalotku nakrájíme nadrobno. Čerstvé hříbky očistíme, omyjeme a rozkrájíme na plátky. Slaninu okrájíme na drobné kostičky. Petrželku kudrnku a libeček omyjeme a drobně nasekáme.
  • 2
    Dáme vařit litr vody, přidáme do něj kostku zeleninového bujónu, když se začne vařit, vložíme vody brambory s kořenovou zeleninou i hříbky. Snížíme teplotu, přidáme kmín a po 15 minutách doložíme libeček, majoránku, pórek s kapustou a sezamové semínko. Vše budeme vařit ještě přibližně 10 minut.
  • 3
    Mezitím usmažíme na másle do zlatova kostičky slaniny s šalotkou, přimícháme česnek, pak vše poprášíme moukou, důkladně promícháme směs, zavaříme do polévky.
  • 4
    Nakonec do polévky přidáme petrželku, dochutíme solí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.