Králičí maso s bylinkami a červeným vínem
85 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 30mililitrůVoda pitná
- 6lžicOlej slunečnicový
- 1lžičkaSůl
- 1kusBobkový list
- 250mililitrůVíno červené
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 5kusůRozmarýn čerstvý
- 2špetkyPepř černý mletý
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaPepř černý celý
- 600gramůKráličí stehna
- 0,25lžičkaŠafrán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
23 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Blizny šafránu dáme luhovat do misky s asi 30 ml vody. Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme, česnek oloupeme a prolisujeme.
- 2Česnek a cibuli nasypeme na 2 lžíce rozehřátého oleje a krátce osmahneme. Poté je vyjmeme a do pánve přilijeme další 4 lžíce oleje, který rozehřejeme. Na rozehřátém oleji opékáme nevykostěná králičí stehna ze všech stran asi 10 minut. Opečené maso osolíme, opepříme a vyjmeme z pánve.
- 3Do pánve k výpeku vlijeme červené víno a přivedeme k varu. Poté přisypeme osmažený česnek a cibuli, přidáme blizny šafránu i s vyluhovanou šťávou, opláchlý a okapaný rozmarýn, bobkový list, celý pepř a mletou papriku. Dolijeme vodu a dusíme v zakryté nádobě asi 60 minut na mírném ohni tak, aby se větší část vody odpařila a omáčka nebyla příliš řídká.
- 4Jednotlivé porce králíka podáváme zalité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.