Králičí paštika se zeleninou

150 min.
Slovensko
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
40 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Králičí maso a bůček nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, očištěnou mrkev, petržel a celer pokrájíme na kostičky, slaninu na nudličky.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olej, přisypeme slaninu, kořenovou zeleninu, orestujeme, přidáme cibuli, maso, osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě. Pánev odstavíme z ohně, posypeme strouhankou, okořeníme špetkou mletého zázvoru, tymiánu, muškátu, nového koření, saturejky, sušeného česneku, promícháme a umeleme na masovém strojku. Formu na paštiky vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou, do masové směsi přimícháme vejce a vložíme do formy. Zakryjeme alobalem, vložíme do většího hrnce s trochou vroucí vody a vaříme ve vodní lázni nejméně 90 minut.
  • 3
    Paštiku vyklopíme, necháme vychladnout a podáváme s tmavým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.