Králičí paštika se zeleninou
150 min.
Ingredience
- 500gramůKráličí maso
- 500gramůVepřový bok
- 50gramůSlanina vepřová
- 50gramůCibule
- 35gramůMrkev kořen
- 35gramůPetržel kořen
- 35gramůCeler bulvový
- 100gramůStrouhanka
- 3kusyVejce slepičí
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 25gramůTuk
- 25gramůMouka pšeničná hrubá
- 1špetkaZázvor mletý
- 1špetkaTymián sušený
- 1špetkaMuškátový květ
- 1špetkaNové koření mleté
- 1špetkaSaturejka
- 300gramůChléb celozrnný žitný
- 1špetkaČesnek sušený
- 30mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
40 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Králičí maso a bůček nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, očištěnou mrkev, petržel a celer pokrájíme na kostičky, slaninu na nudličky.
- 2V pánvi rozpálíme olej, přisypeme slaninu, kořenovou zeleninu, orestujeme, přidáme cibuli, maso, osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě. Pánev odstavíme z ohně, posypeme strouhankou, okořeníme špetkou mletého zázvoru, tymiánu, muškátu, nového koření, saturejky, sušeného česneku, promícháme a umeleme na masovém strojku. Formu na paštiky vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou, do masové směsi přimícháme vejce a vložíme do formy. Zakryjeme alobalem, vložíme do většího hrnce s trochou vroucí vody a vaříme ve vodní lázni nejméně 90 minut.
- 3Paštiku vyklopíme, necháme vychladnout a podáváme s tmavým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.