Králičí ragú s cibulí
95 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 1200gramůKráličí maso
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyRajčata
- 1kusBobkový list
- 2kusyHřebíček
- 1kusSkořice celá
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4stroužkyČesnek
- 250mililitrůPomerančová šťáva
- 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
557 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
21 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
8 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Očištěného králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Porce opékáme na lžíci oleje asi 5 minut, vyjmeme je a vložíme do vymazaného pekáče.
- 2Do výpeku přidáme lžíci oleje, opečeme na něm oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli a neoloupaný česnek. Vmícháme oloupaná, na kostičky pokrájená rajčata a krátce podusíme. Přidáme koření, pomerančovou šťávu, povaříme a osolíme. Směsí přelijeme porce králíka.
- 3Pokrm dusíme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu, potom podle chuti přisolíme a ochutíme.
- 4Ragú podáváme s čerstvou bagetou, posypané nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.