Králičí ragú se žampiony
65 min.
Ingredience
- 800gramůKráličí maso
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPórek
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 8kusůŽampiony čerstvé
- 400mililitrůVíno bílé
- 1lžícePetržel - nať
- 1šálekVývar z hovězích kostí
- 2lžíceZakysaná smetana
- 150gramůŠalotka
- 8krajícůChléb toastový
- 1špetkaKari koření
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceSýr Ementál (Primátor)
- 2stroužkyČesnek
- 4lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1096 kcal
Bílkoviny
77 g
Tuky
40 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
13 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a vykostěné králičí maso nakrájíme na kostičky, vložíme spolu a nakrájeným pórkem, nasekanou šalotkou a česnekem na rozpálené máslo. Chvíli restujeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a osmahneme. Vše zalijeme vývarem a vínem, na mírném ohni necháme zvolna probublávat.
- 2Do připraveného základu přidáme očištěné, na plátky pokrájené žampiony, kari koření a na kousky rozkrájený fenykl.
- 3Vymazanou zapékací mísu vyložíme nasucho opečeným chlebem, přelijeme připraveným ragú a posypeme nastrouhaným sýrem.
- 4Pokrm zapečeme v rozpálené troubě.
- 5Podáváme s listovými saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.