Králičí soté
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1000gramůKráličí maso
- 500gramůBrokolice
- 6kusůRajčata
- 1kusPaprikové lusky čerstvé
- 200mililitrůVíno bílé
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaKari koření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
22 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na dílky a rozmělníme. Oloupanou cibuli najemno nakrájíme, očištěnou papriku nakrájíme na kostičky.
- 2V rozehřátém oleji opečeme omyté porce králíka.
- 3Na másle zpěníme cibuli, přisypeme kari koření a krátce osmahneme. Přidáme rajčata, papriku, česnek utřený se solí, pepř a vše zalijeme vínem. Uvedeme do varu, vložíme porce králíka a dusíme pod pokličkou.
- 4Očištěnou a omytou brokolici rozdělíme na růžičky, krátce povaříme v osolené vodě a přidáme do hrnce s králičím masem. Společně ještě krátce podusíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.