Králičí stehna se slaninou na rozmarýnu
120 min.
Ingredience
- 4kusyKráličí stehna
- 4kusyRozmarýn čerstvý
- 4stroužkyČesnek
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 450mililitrůVoda pitná
- 1kusBujón slepičí
- 450mililitrůVíno bílé
- 2kusyŠalotka
- 250gramůRýže loupaná
- 250mililitrůSmetana zakysaná 14%
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 8plátkůAnglická slanina
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
804 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
43 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ve vodě uvaříme drůbeží bujón. Dva stroužky česneku prolisujeme, šalotky nakrájíme nadrobno.
- 2Králičí stehna očistíme, osolíme, opepříme, na každé stehno položíme snítku rozmarýnu a maso obalíme plátky slaniny, připevníme jehlou a na oleji osmažíme. Přidáme prolisovaný česnek, podlijeme 200 ml vína a 200 ml vývaru a pod poklicí dusíme v troubě předehřáté na 200°C zhruba hodinu.
- 3Na másle orestujeme šalotku s česnekem, přidáme rýži, přimícháme zbylé víno a vývar a zhruba 20 minut dusíme.
- 4Upečené maso vyjmeme z pekáče a držíme na teple. Ve šťávě rozšleháme smetanu a povaříme.
- 5Maso podáváme přelité omáčkou s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.