Králičí stehna se slaninou na rozmarýnu

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
804 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
43 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vodě uvaříme drůbeží bujón. Dva stroužky česneku prolisujeme, šalotky nakrájíme nadrobno.
  • 2
    Králičí stehna očistíme, osolíme, opepříme, na každé stehno položíme snítku rozmarýnu a maso obalíme plátky slaniny, připevníme jehlou a na oleji osmažíme. Přidáme prolisovaný česnek, podlijeme 200 ml vína a 200 ml vývaru a pod poklicí dusíme v troubě předehřáté na 200°C zhruba hodinu.
  • 3
    Na másle orestujeme šalotku s česnekem, přidáme rýži, přimícháme zbylé víno a vývar a zhruba 20 minut dusíme.
  • 4
    Upečené maso vyjmeme z pekáče a držíme na teple. Ve šťávě rozšleháme smetanu a povaříme.
  • 5
    Maso podáváme přelité omáčkou s dušenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.