Králík na bylinkách a víně
105 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 750gramůKráličí maso
- 310mililitrůVíno bílé
- 20mililitrůOcet vinný
- 2kusyBobkový list
- 1kusChilli paprička
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 1kusPetržel - nať
- 1lžičkaOregano sušené
- 1kusBazalka
- 4stroužkyČesnek
- 170mililitrůVývar drůbeží
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 120mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
667 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
41 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Malé porce masa přelijeme vínem, octem, posypeme oreganem, bobkovými listy a necháme je přes noc marinovat.
- 2Pak maso osušíme a odložíme. Opečeme ho na oleji dozlatova. Maso vyndáme a vložíme malé oloupené cibulky, vyjmeme je a vložíme nasekanou chilli papričku, plátky česneku a mletou papriku. Směs minutu zapékáme, smícháme ji s vývarem a marinádou, vše trochu osolíme, opepříme.
- 3Do pánve dáme maso a cibulky, přivedeme do varu, maso přikryjeme pokličkou, dusíme ho čtyřicet pět minut doměkka. Pokrm ozdobíme petrželkou a bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.