Králík na italský způsob
105 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kilogramKrálík
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 2kusyRajčata
- 2kusyCeler řapíkatý
- 1kusLilek
- 100mililitrůVíno červené
- 2lžíceBylinky čerstvé - svazek
- 3stroužkyČesnek
- 150gramůMascarpone
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
749 kcal
Bílkoviny
79 g
Tuky
40 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozehřejeme olej a naporcovaného králíka postupně opečeme ze všech stran, osolíme a opepříme.
- 2Oloupeme a nasekáme cibuli a česnek. Rajčata nakrájíme na čtvrtky, řapíky celeru zbavíme vláken a společně s lilkem nakrájíme.
- 3Vše přidáme k masu a necháme osmažit. Podlijeme červeným vínem, přidáme nasekané bylinky, vložíme do trouby a necháme péct 1 hodinu.
- 4Přibližně 10 minut před koncem pečení vmícháme rozdrobený mascarpone. Šťávu dochutíme pepřem a solí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.