Králík na šalvěji
60 min.
Ingredience
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 8stroužkůČesnek
- 4gramyRozmarýn sušený
- 10gramůŠalvěj čerstvá
- 1decilitrVíno bílé
- 2decilitryVývar drůbeží
- 1kusCitrony
- 40gramůMáslo čerstvé
- 800gramůKrálík
- 40gramůTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
686 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
37 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
383 mg
Postup přípravy
- 1Králíka očistíme a nasekáme na kusy. Osolené opepřené porce prudce osmažíme na tuku po obou stranách, poté přidáme oloupaný česnek, snítku rozmarýnu, šalvěje, zalijeme bílým vínem, vývarem a dusíme 30 minut. Z citronu oloupeme kůru a vykrájíme filety, které i se šťávou vložíme ke králíkovi, dál pomalu dusíme. Hotové maso vyndáme, šťávu scedíme,
- 2vložíme čerstvé máslo, provaříme a dochutíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.