Králík po provensálsku

85 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
584 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
29 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrole na rozehřátém oleji opékáme omyté porce králíka asi 10 minut. Maso vyjmeme a necháme okapat. Většinu tuku odlijeme.
  • 2
    Do výpeku přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme 5 minut. Přisypeme nasekaný česnek, chvíli mícháme a přidáme omyté snítky bylinek a rajčata. Osolíme, opepříme a za častého míchání povaříme 10 minut do zhoustnutí.
  • 3
    Do kastrolu vrátíme porce králíka, přilijeme víno a zvolna vaříme 20 minut.
  • 4
    Potom podlijeme horkou vodou, podle chuti přisolíme a opepříme a pod pokličkou za občasného promíchání dusíme 15-20 minut doměkka.
  • 5
    Pokrm odstavíme z plotny a necháme 10 minut odpočinout.
  • 6
    Při podávání ozdobíme každou porci čerstvým rozmarýnem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.