Králík po provensálsku
85 min.
Ingredience
- 1000gramůKráličí maso
- 2lžíceOlej olivový
- 100gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 2kusyRozmarýn čerstvý
- 1kusŠalvěj čerstvá
- 900gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 150mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
584 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
29 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V kastrole na rozehřátém oleji opékáme omyté porce králíka asi 10 minut. Maso vyjmeme a necháme okapat. Většinu tuku odlijeme.
- 2Do výpeku přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme 5 minut. Přisypeme nasekaný česnek, chvíli mícháme a přidáme omyté snítky bylinek a rajčata. Osolíme, opepříme a za častého míchání povaříme 10 minut do zhoustnutí.
- 3Do kastrolu vrátíme porce králíka, přilijeme víno a zvolna vaříme 20 minut.
- 4Potom podlijeme horkou vodou, podle chuti přisolíme a opepříme a pod pokličkou za občasného promíchání dusíme 15-20 minut doměkka.
- 5Pokrm odstavíme z plotny a necháme 10 minut odpočinout.
- 6Při podávání ozdobíme každou porci čerstvým rozmarýnem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.