Králík se zakysanou smetanou
95 min.
Ingredience
- 750gramůKráličí maso
- 10dekagramůSlanina vepřová
- 8dekagramůMáslo čerstvé
- 300gramůZakysaná smetana
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůPetržel kořen
- 5gramůŠalvěj sušená
- 50plátkůCeler bulvový
- 3gramyZázvor mletý
- 3gramyPepř černý mletý
- 2gramyKari koření
- 1kusBobkový list
- 5gramůSůl
- 100gramůCibule
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
705 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
53 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Králíka očistíme, omyjeme a prošpikujeme slaninou. Nakrájenou zeleninu osmažíme na másle do červena, dáme stranou a v tuku smažíme králíka.
- 2Přisypeme nakrájenou cibuli, okořeníme, osolíme a za občasného podlévání podusíme doměkka. Hotové maso vyndáme, šťávu dáme vysmahnout, zalijeme vodou a podlijeme smetanou s rozmíchanou moukou. Provaříme, scedíme, vložíme zbylou vyškvařenou slaninu nakrájenou na kostičky. Podle chuti dokořeníme, okyselíme octem, maso pokrájíme na porce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.