Králík v bílé houbové omáčce po ruském způsobu

80 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
758 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
35 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Staženého vykuchaného a očištěného králíka naporcujeme, dáme do kastrolu a zalijeme vařící vodou tak, aby maso bylo ponořeno, přikryté dáme na mírném ohni vařit. Asi po 20 minutách vaření sebereme pěnu, přidáme očištěnou oloupanou mrkev a petržel, celou neloupanou cibuli, bobkový list, hřebíček, celý pepř, osolíme a maso dále vaříme na mírném ohni do měkka cca 30 minut. Měkké maso vyjmeme, odložíme do tepla,
  • 2
    Mezitím na másle podusíme nakrájené hříbky, z 50 g másla a 40 g hladké mouky připravíme světlou jíšku, odebereme část vývaru, jíšku jím podlijeme, základ 10 minut povaříme.
  • 3
    Do připraveného základu vložíme podušené hříbky, přidáme lžíci cukru, vinný ocet, okořeníme muškátovým květem a podle chuti přisolíme. Krátce povaříme, stáhneme z ohně, nakonec přimícháme zakysanou smetanu. Uvařené porce králíka pak v omáčce prohřejeme.
  • 4
    Králíka podáváme přelitého omáčkou s dušenou rýží, porce posypeme sekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.