Králík v bílé houbové omáčce po ruském způsobu
80 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 2kusyCibule
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaPepř černý celý
- 1kusHřebíček
- 2lžičkySůl
- 150gramůHříbky čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžíceCukr krupice
- 2lžičkyOcet vinný
- 0,5lžičkaMuškátový květ
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 600gramůRýže dušená
- 3lžícePetržel - nať
- 1200gramůKrálík
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
758 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
35 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Staženého vykuchaného a očištěného králíka naporcujeme, dáme do kastrolu a zalijeme vařící vodou tak, aby maso bylo ponořeno, přikryté dáme na mírném ohni vařit. Asi po 20 minutách vaření sebereme pěnu, přidáme očištěnou oloupanou mrkev a petržel, celou neloupanou cibuli, bobkový list, hřebíček, celý pepř, osolíme a maso dále vaříme na mírném ohni do měkka cca 30 minut. Měkké maso vyjmeme, odložíme do tepla,
- 2Mezitím na másle podusíme nakrájené hříbky, z 50 g másla a 40 g hladké mouky připravíme světlou jíšku, odebereme část vývaru, jíšku jím podlijeme, základ 10 minut povaříme.
- 3Do připraveného základu vložíme podušené hříbky, přidáme lžíci cukru, vinný ocet, okořeníme muškátovým květem a podle chuti přisolíme. Krátce povaříme, stáhneme z ohně, nakonec přimícháme zakysanou smetanu. Uvařené porce králíka pak v omáčce prohřejeme.
- 4Králíka podáváme přelitého omáčkou s dušenou rýží, porce posypeme sekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.