Králík v rajčatové omáčce

95 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
25 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zadní králičí běhy omyjeme a osušíme. Do masa vetřeme sůl, pepř, po obou stranách je opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli a dusíme asi 5 minut. Přidáme oloupané celé stroužky česneku, bobkový list, hřebíček a přimícháme rajčatový protlak. Podlijeme vývarem, pod pokličkou dusíme asi 1 hodinu.
  • 2
    Stroužky česneku vyjmeme, tři prolisujeme sítem, kterým procedíme i vydušenou šťávu, podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec přidáme olivy a jen prohřejeme.
  • 3
    Maso přelijeme šťávou a podáváme se zelenými fazolkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.