Králík v rajčatové omáčce
95 min.
Ingredience
- 250gramůCibule
- 800gramůKráličí maso
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej rostlinný
- 2kusyBobkový list
- 4kusyHřebíček
- 500mililitrůVývar z hovězích kostí
- 100gramůOlivy nakládané
- 8stroužkůČesnek
- 100gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
25 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Zadní králičí běhy omyjeme a osušíme. Do masa vetřeme sůl, pepř, po obou stranách je opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli a dusíme asi 5 minut. Přidáme oloupané celé stroužky česneku, bobkový list, hřebíček a přimícháme rajčatový protlak. Podlijeme vývarem, pod pokličkou dusíme asi 1 hodinu.
- 2Stroužky česneku vyjmeme, tři prolisujeme sítem, kterým procedíme i vydušenou šťávu, podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec přidáme olivy a jen prohřejeme.
- 3Maso přelijeme šťávou a podáváme se zelenými fazolkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.