Králík zapečený se špagetami a sýrem
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusKráličí maso
- 1kusSůl
- 1kusPepř černý mletý
- 1kusPetržel - nať
- 1kusTuk
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 50gramůSýr Parmezán
- 6kusůRajčata
- 3lžíceStrouhanka
- 1lžíceSlanina vepřová
- 1stroužekČesnek
- 0,25kilogramŠpagety, Makarony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
988 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
51 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěného králíka částečně vykostíme, opepříme a osolíme. Drobně nakrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme k ní máslo, osmahneme drobně pokrájenou cibuli. Na ni posléze vložíme připraveného králíka, přidáme usekaný česnek, lžíci nasekané petrželové natě a dusíme téměř do měkka. Zpočátku bez podlévání, později maso podlijeme.
- 2Špagety uvaříme v osolené vodě zvlášť, scedíme a necháme okapat.
- 3Zapékací mísu silně vymastíme, dáme do ni vrstvu špaget, poté vrstvu masa se šťávou, poklademe oloupanými a na kolečka nakrájenými rajčaty, osolíme, posypeme nasekanou petrželovou natí a pokryjeme opět vrstvou špaget. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným se strouhanou houskou, zakapeme máslem a zapečeme.
- 4Podáváme se saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.