Králík zapečený se špagetami a sýrem

75 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
988 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
51 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěného králíka částečně vykostíme, opepříme a osolíme. Drobně nakrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme k ní máslo, osmahneme drobně pokrájenou cibuli. Na ni posléze vložíme připraveného králíka, přidáme usekaný česnek, lžíci nasekané petrželové natě a dusíme téměř do měkka. Zpočátku bez podlévání, později maso podlijeme.
  • 2
    Špagety uvaříme v osolené vodě zvlášť, scedíme a necháme okapat.
  • 3
    Zapékací mísu silně vymastíme, dáme do ni vrstvu špaget, poté vrstvu masa se šťávou, poklademe oloupanými a na kolečka nakrájenými rajčaty, osolíme, posypeme nasekanou petrželovou natí a pokryjeme opět vrstvou špaget. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným se strouhanou houskou, zakapeme máslem a zapečeme.
  • 4
    Podáváme se saláty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.