Krémová bramborová polévka s bylinkami
45 min.
Ingredience
- Na bramboráky
- 300gramůBrambory
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 30gramůMouka polohrubá
- 60gramůSýr Parmezán
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2špetkyKmín mletý
- 2lžičkyMajoránka
- 0,5lžičkaSůl
- 80mililitrůOlej rostlinný
- Na polévku
- 300gramůBrambory
- 100gramůPórek
- 2kusyŠalotka
- 2stroužkyČesnek
- 80gramůMáslo čerstvé
- 300gramůSmetana zakysaná 14%
- 150gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Na vývar
- 1,2litryVoda pitná
- 2kusyBujón zeleninový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
599 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
44 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, polovinu nakrájíme na kostičky, polovinu odložíme. Česnek a pórek drobně pokrájíme, šalotky i s natí krájíme na nudličky, konzervovaná krájená rajčata scedíme a necháme okapat. Ve vodě uvaříme zeleninový vývar. Petrželovou nať jemně nasekáme.
- 2V silnostěnném hrnci na másle orestujeme šalotku, pórek a česnek, zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme brambory rozkrájené na kostičky, osolíme, opepříme a alespoň čtvrt hodiny vaříme.
- 3Mezitím odložené brambory jemně nastrouháme, přimícháme žloutky, sůl, pepř, kmín, majoránku, nastrouhaný sýr a mouku. Směs dobře promícháme a na oleji smažíme menší bramboráčky.
- 4Uvařenou polévku rozmixujeme tyčovým mixérem se smetanou, přimícháme okapaná krájená rajčata, petrželovou nať a necháme přejít varem.
- 5Polévku podáváme se smaženými bramboráky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.