Krémová polévka s kerblíkem

45 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
877 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou mrkev, petržel, dýni, brambory a celer omyjeme a pokrájíme na kousky. V hrnci na rozpuštěném másle zeleninu podusíme, zalijeme litrem vody a dáme vařit. Přimícháme sůl, pepř, pomalu vaříme asi 20 minut do změknutí zeleniny. Pak přimícháme sladkou smetanu, necháme ji přejít varem, polévku odstavíme z plotny a necháme několik minut zchladnout.
  • 2
    Omytý kerblík drobně pokrájíme.
  • 3
    Vše rozmixujeme na krémovou polévku, pokud je chladnější,přihřejeme, případně dosolíme podle chuti, přimícháme pokrájený kerblík a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.