Krémová polévka s kerblíkem
45 min.
Ingredience
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 400gramůBrambory
- 70gramůCeler bulvový
- 70gramůDýně
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1litrVoda pitná
- 1,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1,5lžíceKerblík
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
877 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou mrkev, petržel, dýni, brambory a celer omyjeme a pokrájíme na kousky. V hrnci na rozpuštěném másle zeleninu podusíme, zalijeme litrem vody a dáme vařit. Přimícháme sůl, pepř, pomalu vaříme asi 20 minut do změknutí zeleniny. Pak přimícháme sladkou smetanu, necháme ji přejít varem, polévku odstavíme z plotny a necháme několik minut zchladnout.
- 2Omytý kerblík drobně pokrájíme.
- 3Vše rozmixujeme na krémovou polévku, pokud je chladnější,přihřejeme, případně dosolíme podle chuti, přimícháme pokrájený kerblík a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.