Krémová polévka s mořským ďasem
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 400gramůMořský ďas
- 4kusyBrambory
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 100mililitrůVoda pitná
- 400gramůRajčata
- 2kusyBobkový list
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPepř cayenský
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžícePažitka
- 1lžíceKopr čerstvý
- 0,5litrVývar rybí
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
18 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mořškého ďasa omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.
- 2V kastrolu rozehřejme máslo a osmahneme na něm cibuli a česnek. Přidáme brambory, vše krátce osmažíme a podlijeme 100 ml vody. Brambory asi 10 minut povaříme na mírném ohni. Pažitku opláchneme a nasekáme nadrobno.
- 3Přidáme rajčata, pažitku a koření, osolíme a přidáme mořského ďasa. Zalijeme rybím vývarem a vše ještě 10 minut povaříme.
- 4Nakonec do polévky vmícháme smetanu, osolíme a opepříme. Vyjmeme bobkové listy a polévku ozdobíme snítkami kopru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.