Krémová polévka z brambor a pórku

35 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
13 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory očistíme, nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka, pažitku s petrželkou posekáme na jemno. V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme brambory s pórkem, orestujeme, zalijeme vroucí vodou a vaříme 15 minut do měkka. Přilijeme smetanu, osolíme, opepříme, ještě přibližně 5 minut povaříme. Následně polévku tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka, vychladíme, rozlijeme do polévkových misek, posypeme směsí pažitky a petrželky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.