Krémová polévka z fazolek a paprik

40 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
163 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
5 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve v hrnci orestujeme nadrobno nakrájené šalotky a česneky asi 2 minuty, až začnou vonět. Přidáme odjádřené, omyté a na kostičky pokrájené papriky a vše restujeme ještě 1 minutu. Přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, fazolky, zamícháme, zalijeme vodou a vaříme na mírném ohni asi 20 minut doměkka.
  • 2
    Uvařenou zeleninu a část vývaru rozšleháme v mixéru dohladka. Do pyré ještě vešleháme vývar, aby byla polévka dostatečně hustá, dle naší chuti. Polévku dosolíme a dopepříme.
  • 3
    Můžeme servírovat jako teplý i studený krém a před podáváním vmícháme zakysanou smetanu. Na talířích dozdobíme na kostičky nakrájenou šunkou a nadrobno nasekanou čerstvou petrželí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.