Krémová polévka z úhoře
40 min.
Ingredience
- 1500mililitrůVývar rybí
- 100gramůZelenina kořenová
- 1kusCibule
- 40gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůVíno bílé
- 400gramůÚhoř říční
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 1lžíceKerblík
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžícePetržel - nať
- 1krajícChléb konzumní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
26 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso z očištěného a vykuchaného úhoře omyjeme a spolu s oloupanou cibulí a očištěnou kořenovou zeleninou nakrájíme na kostičky. Vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo a chvíli podusíme.
- 2Potom přilijeme vývar, víno, přidáme nasekanou šalvěj, kerblík a vše povaříme asi 15 minut.
- 3Nakonec polévku podle chuti osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou a nasekanou petrželkou.
- 4Podáváme s kostičkami osmaženého chleba.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.