Krémová polévka zeleninová
65 min.
Ingredience
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 1kusKedlubna
- 0,25kusCeler bulvový
- 1kusBrambory
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaSůl
- 125mililitrůSmetana ke šlehání 31%
- 50gramůPetržel - nať
- 0,75litrVývar slepičí
- 1kusPórek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,25kusKvěták
- 0,25kusBrokolice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
180 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
5 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omytou mrkev, petržel a celer oškrábeme. Kedlubnu oloupeme, pórek omyjeme a odřízneme spodní kousek s kořínky. Květák a brokolici omyjeme a rozebereme na růžičky. Bramboru oškrábeme. Všechnu očištěnou zeleninu nakrájíme na menší kousky.
- 2Do kastrolu vlijeme olej a necháme ho rozehřát. Pak na něj vhodíme kousky zeleniny a počkáme, jakmile bude vonět. Nesmí ovšem zhnědnout. Zalijeme polovinou vývaru, osolíme a opepříme. Přikryjeme poklicí a vaříme 25 minut dokud zelenina nezměkne.
- 3Mixérem měkkou zeleninu rozmixujeme. K rozmixované směsi přidáme zbývající vývar a počkáme, dokud polévka znovu nepřijde k varu. Stáhneme oheň a necháme 10 minut povařit. Podle chuti ještě jednou přisolíme nebo připepříme. Chceme-li, aby byla polévka velmi jemná, necháme ji ještě přecedit přes sítko. Nakonec ji zjemníme smetanou a posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.