Krémový kachní vývar s ořechy
155 min.
Ingredience
- Bujon z kachny [29086]
- 1kusBobkový list
- 200gramůCeler bulvový
- 1kusCibule
- 3lžíceHusí sádlo
- 150gramůJátra kuřecí
- 150gramůKuřecí srdíčka
- 1lžíceNové koření celé
- 1lžícePepř černý celý
- 1kusPetržel kořen
- 3kusyRajčata
- 0,5lžíceSůl
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 4decilitryVíno červené
- 8decilitrůVoda pitná
- 150gramůŽaludky drůbeží
- 2kusyMrkev kořen
- 1kilogramKachna mražená
- 150gramůKachní prsa
- 2,5lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůMandle
- 100gramůOřechy vlašské
- 4lžíceVíno červené
- 0,5lžičkaSůl
- 1,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 2špetkyZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1935 kcal
Bílkoviny
72 g
Tuky
164 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
11 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omytá kachní prsa pokrájíme na nudličky a v hrnci na rozpuštěném másle je podusíme. Loupané mandle a rozkrájené vlašské ořechy přidáme k masu, promícháme a společně dusíme pod pokličkou 10 minut. Pak k masu přidáme 2 špetky mletého zázvoru a maso zalijeme 1 litrem kachního bujonu.
- 2V misce si rozmícháme sladkou smetanu s červeným vínem a opatrně ji přimícháme do polévky, kterou ještě povaříme 5-7 minut, dochutíme solí a podáváme.
- 3Bujon z kachny [29086]:
- 4Očištěnou a rozporcovanou kachnu omyjeme a dáme ji do většího hrnce.
- 5Důkladně si omyjeme drůbeží srdíčka, játra, žaludky a přidáme je k masu. Přilijeme 8 dl vody, 4 dl červeného vína, přidáme 1 lžíci celého pepře, 1 lžíci nového koření, 1 bobkový list, sůl a vaříme 100 minut. Když přijde voda k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou necháme vývar jen probublávat.
- 6Mezitím si očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostky. V pánvi na rozpuštěném husím sádle všechnu zeleninu asi 10 minut podusíme a přidáme ji do vody k masu.
- 7Šalvějové lístky omyjeme a přibližně 15 minut před dokončením je přiložíme do polévky.
- 8Hotový vývar scedíme. Dáme vychladnout a pak ho necháme do druhého dne v chladničce. Ze studeného vývaru posbíráme omastek (nebo ho znovu přecedíme).
- 9Obrané pokrájené maso z kachny můžeme podávat v čistém, znovu ohřátém bujonu, nebo bujon použijeme k vaření různých variací polévek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.