Krémový zeleninový bujon s kerblíkem

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
6 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den předem si namočíme ječmen do studené vody. Druhý den ho scedíme. Omytý kerblík pokrájíme nadrobno.
  • 2
    Litr bujonu z kořenové zeleniny přivedeme k varu, snížíme teplotu, přidáme ječmen, sůl, bílý pepř, mletou papriku, pomalu vaříme asi 2 minuty. Přimícháme 100 g zakysané smetany, necháme přejít varem. Každou porci posypeme kerblíkem a podáváme.
  • 3
    Bujon z kořenové zeleniny [30788]:
  • 4
    Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel a pórek a vše pokrájíme na menší kusy. Oloupané cibule - šalotku rozkrojíme na poloviny.
  • 5
    Omyjeme bylinky: petrželovou nať, estragon, saturejku a bazalku. Pak je nakrájíme.
  • 6
    V hrnci na slunečnicovém oleji cibuli restujeme dozlatova, pak přidáme zeleninu s bylinkami, promícháme a dusíme asi 5-7 minut.
  • 7
    Přilijeme 1,5 litru vody, přidáme mořskou sůl, celý černý pepř a bobkový list.
  • 8
    Polévku vaříme 1 hodinu tak, aby jen probublávala. Po uvaření ji scedíme a dáme vychladit. Z vychlazeného vývaru odstraníme tuk a tak získáme čistý zeleninový bujon, který použijeme k přípravě zeleninových polévek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.