Křepelky na bobkovém listu
80 min.
Ingredience
- 150gramůŠalotka
- 400gramůŽampiony čerstvé
- 3lžíceOlej olivový
- 10gramůŠalvěj čerstvá
- 4stroužkyČesnek
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 4lžíceStrouhanka
- 4lžícePaštika z husích jater
- 100gramůAnglická slanina
- 8kusůBobkový list
- 3lžíceOlej stolní
- 1500gramůKřepelka
- 4lžíceSirup javorový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
664 kcal
Bílkoviny
72 g
Tuky
32 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180°C. Šalotky a stroužky česneku oloupeme a najemno nasekáme. Žampiony očistíme a nakrájíme na kousky.
- 2Olivový olej rozehřejeme a šalotky s česnekem a žampiony osmažíme. Šalvěj omyjeme, osušíme, najemno nasekáme a přidáme do směsi. Ochutíme solí a pepřem. Vmícháme strouhanku a paštiku z husích jater.
- 3Křepelky omyjeme, osušíme, na povrchu i zevnitř je potřeme solí a pepřem. Naplníme houbovou nádivkou a uzavřeme párátky. Pevně obalíme slaninou, za slaninu zastrčíme bobkové listy.
- 4Křepelky potřeme olejem a vložíme do vymaštěné formy. Pokapeme sirupem a pečeme na střední příčce trouby asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.