Křepelky s locikou
65 min.
Ingredience
- 600gramůKřepelka
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 40gramůMáslo čerstvé
- 3gramyTymián čerstvý
- 5gramůPetržel - nať
- 60gramůCibule
- 50gramůKarotka
- 240gramůLocika salátová
- 400gramůRýže dušená
- 15gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
15 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Křepelky osolíme, opepříme a pomažeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, karotku na kolečka, lociku na tenké proužky.
- 2V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, karotku, ochutíme tymiánem, petrželkou, prolisovaným česnekem, krátce orestujeme, zaprášíme moukou a přiložíme křepelky. Za občasného podlévání vodou pečeme asi 30 minut. Upečené křepelky vyndáme, do šťávy v pekáčku nasypeme lociku, vrátíme do trouby a dusíme ještě 10 až 15 minut.
- 3Křepelky rozdělíme na talíře, doplníme dušenou locikou a dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.