Krevetová směs v listovém těstě s bazalkovým pyré
55 min.
Ingredience
- Krevetová směs
- 100gramůListové těsto
- 150gramůRajčata
- 150gramůKrevety tygří - loupané
- 5gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 20gramůBazalka
- 20gramůSýr Parmezán
- 30gramůOlej olivový extra panenský
- 10gramůOříšky piniové
- 1stroužekČesnek
- 20gramůRukola
- 20mililitrůOcet vinný
- 20gramůTuk
- Olivový krém
- 50gramůOlivy černé
- 20gramůSardelové řezy
- 20gramůKapary
- 1stroužekČesnek
- 30mililitrůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
32 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do mixéru nasypeme bazalku, parmezán, piniové oříšky, česnek, zalijeme olivovým olejem a rozmixujeme dohladka. Formu vymažeme tukem, vysteleme listovým těstem a postupně ve vrstvách vkládáme do formy plátky rajčat, na ně krevety, potřeme bazalkovým pyré, osolíme, opepříme a znovu položíme vrstvu rajčat, krevet, potřeme zbytkem bazalkové směsi a dáme péct. Pečeme při 180 °C 25 minut. Upečenou směs necháme vychladnout a naporcujeme na čtyři díly. Do mixéru vložíme vypeckované olivy, sardelky, kapary, česnek, zalijeme olejem a rozmixujeme.
- 2Doprostřed talířků položíme lístky rukoly, pokapeme vinným octem, na ně položíme krevetovou směs s rajčaty, ozdobíme olivovým krémem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.