Krevetová směs v listovém těstě s bazalkovým pyré

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
32 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mixéru nasypeme bazalku, parmezán, piniové oříšky, česnek, zalijeme olivovým olejem a rozmixujeme dohladka. Formu vymažeme tukem, vysteleme listovým těstem a postupně ve vrstvách vkládáme do formy plátky rajčat, na ně krevety, potřeme bazalkovým pyré, osolíme, opepříme a znovu položíme vrstvu rajčat, krevet, potřeme zbytkem bazalkové směsi a dáme péct. Pečeme při 180 °C 25 minut. Upečenou směs necháme vychladnout a naporcujeme na čtyři díly. Do mixéru vložíme vypeckované olivy, sardelky, kapary, česnek, zalijeme olejem a rozmixujeme.
  • 2
    Doprostřed talířků položíme lístky rukoly, pokapeme vinným octem, na ně položíme krevetovou směs s rajčaty, ozdobíme olivovým krémem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.