Krevetový pilaf
26 min.
Ingredience
- 700mililitrůVývar rybí
- 1kusCibule
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1stroužekČesnek
- 2kusyChilli paprička sušená
- 250gramůRýže dlouhozrnná
- 1špetkaŠafrán
- 2kusyBobkový list
- 1lžícePetržel - nať
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 250gramůKrevety tygří
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
4 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek rozdrtíme, chilli papričky rozdrtíme, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
- 2Na tuku osmažíme cibuli, česnek a chilli papričky. Poté vmícháme rýži, zhruba 1 minutu za stálého míchání smažíme a poté zalijeme horkým vývarem.
- 3Přidáme sůl, pepř, bobkový list, šafrán a krevety. Na mírném plameni dusíme pod poklicí zhruba 10 minut. Poté stáhneme z plamene a necháme ještě asi 5 minut dojít.
- 4Pilaf podáváme posypaný petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.