Krevety dušené s rajčaty a rýží
25 min.
Ingredience
- 400gramůKrevety tygří - loupané
- 2kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
- 4kusyRajčata
- 200gramůRýže loupaná
- 1decilitrOlej olivový
- 1litrVoda pitná
- 1kusMasox
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1hrstPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
27 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Oloupané stroužky česneku prolisujeme. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky.
- 2Rýži uvaříme v dostatečném množství vody, pak přecedíme přes síto a necháme okapat.
- 3Masox rozpustíme v 0,5 l horké vody a necháme krátce provařit.
- 4V pánvi rozehřejeme olej a na něm zpěníme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Pak přidáme uvařenou rýži, nakrájená rajčata, opepříme, osolíme a zalijeme vývarem z masoxu. Vše promícháme, vložíme krevety a přikryté pokličkou necháme na mírném ohni 10 minut dusit, dokud nejsou krevety měkké.
- 5Podáváme teplé, posypané jemně nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.